Kezdőlap Mérkőzés elemzések Dél-Amerika, VB selejtező, 3. forduló, Bolívia – Ecuador, 2020.11.12. – 21:00

Dél-Amerika, VB selejtező, 3. forduló, Bolívia – Ecuador, 2020.11.12. – 21:00

332
0

BOLÍVIA – ECUADOR

2020.11.12. 21:00, Dél-Amerika, VB-selejtező, 3. forduló
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A La Pazban található Hernando Siles stadion fogadja a csapatokat, amely 41,143 néző befogadására alkalmas, de a koronavírus miatt nem lehet megtölteni az arénát.
3637 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el, ezzel a világ egyik legmagasabban található stadionja, ahol a levegő minősége rendszeresen hátráltatja a vendég csapatok, mivel a hazaiak már hozzászoktak ehhez.
Távolság:Körülbelül 3 órát utaznak a vendégek repülővel, míg odaérnek a találkozó helyszínére.
Várható időjárás:Helyi idő szerint 4 órakor kezdik az összecsapást, amikor 4°C-os hőmérséklet várható, 89%-os páratartalom mellett, és minimális esély mutatkozik csapadékra is.
Játékvezető:A mérkőzés játékvezetőjéről hivatalos információ egyelőre nem érhető el.
Közvetítés:Hazánkban egyetlen sportcsatorna sem közvetíti a találkozót.
Egymás elleni eredmények:Egészen 1945-ig nyúlik vissza történelmük, azóta pedig 25 alkalommal néztek egymással farkasszemet. Az örök mérleg Ecuador felé billen, 13 esetben ők örülhettek a győzelemnek, Bolívia pedig mindössze 4 alkalommal diadalmaskodott, 8-szor pedig nem jutottak dűlőre és megelégedtek egy döntetlennel.
A hazaiak utoljára 2015-ben a Copa American fölényeskedtek 3:2-es arányban. Utolsó ütközetük tavaly volt egy barátságos megmérettetésen. Ekkor sima ecuadori siker született, 3:0-s különbséggel.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

BOLÍVIA

ECUADOR

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

BOLÍVIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

ECUADOR

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

BOLÍVIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
 – – –

ECUADOR

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

BOLÍVIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

ECUADOR

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

BOLÍVIA

– Cesar Farias minden fontosabb játékosára számíthat, ami kiváló előjel számukra.
– A kvalifikációkat két rettentően nehéz ellenféllel kezdték a múlt hónapban. Először utaztak Brazíliába, ahol a papírformát érvényesítve gurítottak 5-öt Neymarék, amire nem volt válasza Cesar Farias fiainak. Ezzel várták Argentína látogatását, azonban ez az ütközet már sokkal szorosabb alakult. Marcelo Moreno vezetést szerzett Bolíviának, de Correa és Lautaro Martinez találatai vereségre ítélték őket.
– Nem várható sok változtatás az eddigiekhez képest a kezdőben.
– A gólvonalon Carlos Lampe állhat, aki 32. válogatottságára készülhet. Ez idő alatt 61-szer vették be kapuját, és csak 6 találkozót tudott lehozni kapott gól nélkül.
– A védelem Diego Bejarano vezérletével indulhat. A 29 éves jobb bekk 30. alkalommal húzhatja magára a címeres mezt, ez idő alatt pedig már 2 gólt és 1 asszisztot is berakott a közösbe. Jose Carrasco hiába vétett öngólt Brazília ellen, most újra kezdőcsapatba várható.
– A középpályán Alejandro Chumacero hozhat színt a játékba, az egyik legfontosabb játékos a keretben. 45 alkalommal küzdött hazájáért, a sikerekhez pedig hozzá is járult 2 találatával és 2 gólpasszával ez idő alatt. Mellette fiatalos tengelye van a csapatnak, ő a rangidős a maga 29 életévével.
– A támadó duót Gilbert Alvarez és Marcelo Moreno alkothatják. Előbbi 5 alkalommal volt eredményes, míg utóbbi 19-szer nemzeti színekben. Moreno számára két gól azt jelentené, hogy megelőzi Joaquin Boterot az örök ranglistán, már ami a hálózörgetést illeti, ezzel pedig ő lenne az új rekorder hazájában.
– 4-3-1-2-es hadrendben szaladhatnak ki a pályára, de felállásuk változhat annak függvényében, hogy a szövetségi kapitány hogyan keveri a kártyákat.

ECUADOR

– Komolyabb hiányzójuk nem akad, így teljesen egészséges kerettel vághatnak neki a bolíviai túrának.
– A dél-amerikai selejtezőket Argentínában kezdték meg, ahol szoros mérkőzésen ugyan, de 1:0-s vereséget szenvedtek Messiéktől. Uruguay ellen azonban sikerült javítaniuk egy hazai, 4:2-es diadallal.
– Alexander Dominguez védheti a kaput, aki 53 válogatottsága alkalmával 59 gólt kapott, és 19-szer le tudta hozni kapott találat nélkül a mérkőzéseket.
– A kvalifikációk során 3 gólját büntetőből kapta, ami a fegyelmezetlenség miatt aggaszthatja Alfaro mestert, de ezen kívül egész jól működik védő négyesük.
– Kiemelendő a középpályáról Moises Caicedo, aki még csak 19 esztendős, de második válogatott mérkőzésén, Uruguay ellen máris eredményes tudott lenni. Carlos Gruezo mellett stabil tengelyt alkothatnak, a két szélről pedig Mena és Ibarra indulhat majd.
– A támadásokat Enner Valencia és Michael Estrada vezethetik majd. Elsősorban az ő feladatuk lesz a góltermelés. Előbbi jelenleg a legveszélyesebb játékos a keretben, 56-szor ölthette magára az ecuadori színeket, és ez idő alatt 31 esetben zörgette meg a hálót, 11 kiszolgálás mellett. Utóbbi még csak 3 találatnál és 2 asszisztnál jár, de neki mindössze 9 válogatottságra volt ehhez szüksége.
– 4-4-2-es formációban állhatnak fel, amiben legfőbb erősségük a szélső játék, valamint két csatáruk játéka lesz kulcsfontosságú.

HASZNOS STATISZTIKÁK

BOLÍVIA

– Jelenleg a dél-amerikai selejtező csoportjukban ők a sereghajtók, mivel két találkozójukon rendre kudarcot vallottak. Gólarányuk: 1:7.
– Ezelőtti 15 ütközetükből mindössze 1-et tudtak megnyerni (7%), 3 remi (20%) és 11 vereség mellett (73%).
– Utolsó 8 összecsapásuk mindegyikén több, mint 2,5 találat született.
– Hazai környezetben már jobb a teljesítményük, köszönhetően nagyrészt a magaslati levegőnek. Legutóbbi 11 La Pazban vívott megmérettetésükből csak 3-at buktak el (27%), 3 iksz (27%) és 5 győzelem ellenében (46%).
– Bolíviában legutolsó 5 mérkőzésükön esett legalább 3 gól, valamint mindig betalált mindkét csapat.
– 6 meccse nyeretlenek, amikor Ecuadort fogadták, ebből 2 végződött egállal (33%), 4-szer pedig szomorúan hagyhatták el a pályát (67%).

ECUADOR

– A tabella 5. helyét foglalják el az eddigi 1 győzelmükkel megszerzett 3 ponntjukkal, ami mellé egy vereség társul. Gólarányuk: 4:3
– Utolsó 8 ütközetükön rendkívül hullámzó volt a teljesítményük. 4 diadalt arattak, 3 vereség, illetve 1 iksz mellett.
– Ezelőtti 6 mérkőzésükből 4-szer esett több, mint 2,5 találat, ami közel 67%-os statisztikát jelent.
– Idegenbeli formájuk nem irigylésre méltó. Legutóbbi 8 vendégszereplésükből csak egyszer győztek, két remi és 5 zakó ellenében.
– Otthonuktól távol ezelőtti 5 párharcukból 3-szor szereztek a csapatok összesen legalább 3 gólt.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

BOLÍVIA

ECUADOR

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!
 
– Egy rendkívül nehéz összecsapás vár Ecuadorra Bolíviában, ahol a magaslati levegő miatt nem igazán lehet megjósolni a győztes kilétét, mert ez óriási előnyt adhat a hazaiaknak, de a mutatott forma alapján inkább Ecuador lenne az esélyesebb. Gólok számában viszont már annál élvezetesebb találkozó lehet, jó esély van arra, hogy mindkét csapat beveszi a másik kapuját, és arra is, hogy látunk legalább 3 találatot.

Előző cikkEuro Selejtező – döntő, Szerbia – Skócia, 2020.11.12 – 20:45
Következő cikkEurópa-bajnokság, selejtező – döntő, Grúzia – Észak-Macedónia, 2020.11.12 – 18:00