Kezdőlap Mérkőzés elemzések Barátságos válogatott mérkőzés, Moldova – Oroszország- 2020.11.12 – 18:00

Barátságos válogatott mérkőzés, Moldova – Oroszország- 2020.11.12 – 18:00

311
0

MOLDOVA- OROSZORSZÁG

2020.11.12. 18:00, Barátságos válogatott mérkőzés
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzés a kisinyovi Zimbru Stadionban kerül megrendezésre. A 2016-ban átadott sportlétesítménynek a befogadóképessége pontosan 10 500 fő. A hazaiak azonban ma nem élvezhetik a szurkolói többség támogatását, hiszen a járványhelyzet miatt ez a mérkőzés is zártkapus lesz.
Távolság: A vendégeknek egy 1150 km-es utat kellett megtenniük a mérkőzés helyszínéig, amely a repülővel körülbelül 1 óra 45 percnyi időt vesz igénybe.
Várható időjárás:Kisinyovba, a meccs idejére 5C fokot, 73%-os páratartalmat, gyengén szeles és felhős időt jósolnak a meteorológusok.
Játékvezető:– Radu Petrascu fogja dirigálni a két válogatott összecsapását! A 35 éves, lett szakember eddigi karrierje során összesen 356 mérkőzésen fújhatta a sípot, amelyeken kiosztott 1433 sárga (~3/meccs) és 81 piros lapot (~0,08/meccs). Emellett megítélt 131 büntetőt is (~0,2/meccs)!
Közvetítés:
Egymás elleni eredmények:Eddigi történelmük folyamán összesen 3 mérkőzésen csapott össze a két nemzet gárdája. Ezekből a meccsekből egyet sem nyert meg Moldova, 1 alkalommal nem bírtak egymással a csapatok, és a maradék 2 mérkőzésen pedig az oroszok diadalmaskodtak. A gólok számában az összesített állás 4:2, a keletiek javára.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

Moldova

Oroszország

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

Moldova

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
Racu  Védő49 
PatrashTámadó2800

Oroszország

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
ShuninKapus700
SmolnikovVédő3002
DzyubaTámadó472614
ZabolotnyTámadó912

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

Moldova

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

Oroszország

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

Moldova

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

Oroszország

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

Moldova

– A hazai pályán játszó válogatottnál hivatalosan 2 ember hiányzik a meghirdetett keretből, mindketten nevezhetőek kulcsfontosságúnak.
– A védelemből egészen biztosan hiányozni fog Petru Racu, aki korábban 49 alkalommal viselte hazája címeres mezét. Ezúttal nem hívták be a keretbe, így biztosan nem segítheti csapatát a tapasztalt játékos.
– Szintén hiányzó lesz Arthur Patrash, aki a támadóharmadban szokott tevékenykedni. Ő is rutinosnak számít hazája válogatottjában, 28 alkalommal szerepelt Moldova címeres szerelésében. Gólt nem sikerült szereznie, de rendkívül jól megtartja az előrevágott labdákat.
– Jelenleg a FIFA által meghatározott pozíciójuk a 175., ami valljuk be, nem túl erős. Lenne min javítani, viszont hiányoznak az igazán meghatározó és feltörekvő játékosok.
– A hazaiak mestere, Engin Firat leginkább a 3-4-2-1-es formációt szokta erőltetni, azonban nyilatkozata alapján ma egy teljesen szokatlan taktikát próbálnak ki.
– Legutóbbi mérkőzését a Nemzetek Ligájában játszották hazai pályán, ahol a szlovénokat fogadták. A szünetben már 0-3 állt az eredményjelzőn, és a második játékrészben lőttek egy negyediket is, így tükörsima győzelemmel távoztak Moldovából.

Oroszország

– Az orosz csapatnál 4 biztos hiányzóról lehet tudni, kérdéses állapotú játékos nincs a keretben.
– A Dinamo Moszkva hálóőre, Anton Shunin egészen biztosan nem lesz ma bevethető, hiszen a keretbe sem lett nevezve. A 33 esztendős kapus hét meccsen védte hazája kapuját, összesen hét gólt kapott és kétszer érintetlen maradt a portája.
– Hiányozni fog a védősorból Igor Smolnikov, aki már tapasztaltnak számít a nemzeti csapatban. Karrierje során 30 alkalommal játszott a válogatottban, a nagyszerű védőmunka mellett kiosztott két gólpasszt is! Ezúttal nem számíthatnak rá.
– A legnagyobb érvágás egyértelműen Artem Dzyuba kiesése, aki kora ellenére továbbra is nagyszerűen játszik. A 32 éves orosz játékos jelenleg is a Zenit játékosa, csapatkapitánya. A válogatottban is nagyszerű eredményeket ért el, minden idők második legeredményesebb játékosa, Vladimir Beschastnykhal egyetemben.
– Oroszország válogatottja legutóbb Magyarország ellen lépett pályára hazai pályán. Az első félidőben a magyarok domináltak, előttük adódtak lehetőségek. A második játékrészben ez teljesen megfordult, az oroszok több ziccert is kidolgoztak, vagy éppen kapufát is lőttek. A végén maradt a gól nélküli döntetlen.

HASZNOS STATISZTIKÁK

Moldova

– A legutóbbi 10 hazai összecsapásukból kettőt nyertek meg, három döntetlen és öt vereség mellett.
– Az utolsó öt meccsüket nézve egyetlen diadalmat sem könyvelhettek el, egy egál és négy elvesztett mérkőzésük van.
– Ugyanezt az öt megmérettetést figyelve kijelenthető, hogy csak egyszer volt rá példa, hogy mindkét fél eredményes tudott lenni!
– Nem játszott főszerepet a spori az utóbbi időben Moldova meccsein. A hazaiak az utóbbi 7 találkozójából 5 mérkőzésen (a mérkőzések ~71%-án) is előfordult, hogy a bíró kevesebb mint 5 lapot mutatott fel 90 perc alatt.
– A legutóbbi 10 összecsapásukat nézve hétszer is előfordult, hogy nem sikerült egyetlen gólt sem szerezniük!

Oroszország

– A legutóbbi 3 mérkőzésén nyeretlen az orosz válogatott, viszont mind a 3 meccsét Moszkvában játszotta a csapat. Ellenben idegenben az utolsó 3 találkozójukat megnyerték a keleti-szlávok, méghozzá +11-es gólkülönbséggel.
– Az oroszok utóbbi 8 találkozójukból 6 meccsen (a meccsek 75%-án) is előfordult, hogy a pályára lépő csapatok együttesen 2,5 gól fölött termeljenek.
– Csercseszov csapatának az előző 5 meccséből 4 alkalommal (a meccsek 80%-án) is volt arra példa, hogy mindkét pályára lépő csapat betaláljon az ellenfél kapujába, a maradék 1 mérkőzésen pedig egyik csapat sem szerzett gólt.
– A legutolsó 10 barátságos megmérettetésükből egyet nyertek meg, három döntetlen és hat vereség mellett.
– Az elmúlt öt tétmeccsüket a saját stadionjuktól távol rendre megnyerték!

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

Moldova

Oroszország

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

A korábbi eredményeket, a statisztikákat és a két csapat helyzetét figyelembe véve, abszolút a vendégek az esélyesek. A hiányzók ellenére nagyon nagy a különbség a két válogatott minősége között, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy csak barátságos meccs. Valószínűleg nem fogja porig alázni a vendég alakulat Moldovát, de 2-3 gólos különbség elképzelhető.

Előző cikkVB-selejtező, Argentína-Paraguay, 2020. 11. 13. 01:00
Következő cikkVálogatott barátságos, Wales – USA, 2020.11.12 – 20:45