Kezdőlap Mérkőzés elemzések Barátságos válogatott mérkőzés, Anglia – Írország – 2020.11.12 – 21:00

Barátságos válogatott mérkőzés, Anglia – Írország – 2020.11.12 – 21:00

323
0

ANGLIA – ÍRORSZÁG

2020.11.12. 21:00, Barátságos válogatott mérkőzés
 

MÉRKŐZÉS INFORMÁCIÓK

Helyszín:A mérkőzés a londoni Wembley Stadionban kerül megrendezésre. Az angol nemzet büszkesége a világ egyik legnívósabb sportlétesítménye, amelynek a befogadóképessége pontosan 90 000 fő. A hazaiak azonban ma nem élvezhetik a szurkolói többség támogatását, hiszen a járványhelyzet miatt ez a mérkőzés is zártkapus lesz.
Távolság: A vendégeknek egy 470 km-es utat kellett megtenniük a mérkőzés helyszínéig, amely a repülővel körülbelül 1 órányi időt vesz igénybe.
Várható időjárás:Londonba, a meccs idejére 10-9C fokot, 80%-os páratartalmat, gyengén szeles és felhős időt jósolnak a meteorológusok.
Játékvezető:
Közvetítés:
Egymás elleni eredmények:Eddigi történelmük folyamán összesen 16 mérkőzésen csapott össze a két nemzet gárdája. Ezekből a meccsekből 5-öt nyertek meg az angolok, 8 alkalommal nem bírtak egymással a csapatok, és a maradék 2 mérkőzésen pedig az írek diadalmaskodtak. A gólok számában az összesített állás 20:13, a Háromoroszlánosok javára.
Az utóbbi 3 ilyen találkozó mind döntetlennel végződött. Ezeken a mérkőzéseken összesen 4 találat született, azaz átlagosa minden ~68 percben láthattak egy gólt a nézők, 2 góltól pedig a háromból egyetlen meccsen sem született több.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

KEZDŐCSAPAT

ANGLIA

ÍRORSZÁG

HIÁNYZÓ JÁTÉKOSOK

ANGLIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
Ward-ProwseKözéppályás400
PhillipsKözéppályás400
GomezVédő1100
Alexander-ArnoldVédő1211

ÍRORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
ConnollyTámadó500
RobinsonTámadó1610
LongTámadó82138
StevensVédő1902
O’haraKapus200

KÉRDÉSES JÁTÉKOSOK

ANGLIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
RashfordTámadó40116
     

ÍRORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     
     

VISSZATÉRŐ JÁTÉKOSOK

ANGLIA

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

ÍRORSZÁG

JátékosPozícióMeccsGólGólpassz
     

HASZNOS INFORMÁCIÓK

CSAPAT HÍREK

ANGLIA

– A hazai pályán játszó válogatottnál hivatalosan 4 ember hiányzik a meghirdetett keretből, emellett további 1 játékos állapota kérdéses.
– Trent Alexander-Arnold nem tudott csatlakozni a válogatotthoz, ugyanis az utolsó bajnoki pályára lépése alkalmával egy komolyabb sérülést szenvedett, míg a Liverpool másik válogatott védője Joe Gomez, a nemzeti csapat edzésen sérült le, és a hírek szerint akár komolyabb problémáról is szó lehet.
– James Ward-Prowse-nak is vissza kellett utasítania a válogatott behívót, ugyanis az angol középpályás is sérüléssel küszköd. Gareth Southgate helyette a Dortmund 17 éves csodagyerekét, Jude Belingham-et hívta be a keretbe.
– Reece James szinte biztos pályára lép ma, hiszen a keretbe annak ellenére bekerül, hogy a csapat következő 2 mérkőzésén, a Nemzetek Ligájában nem léphet pályára eltiltása miatt.
– Jack Grealish és Declan Rice is a játékoskeret tagjai, és nagy valószínűséggel ma mindketten pályára lépnek. Előbbi, azaz Grealish nagy eséllyel a kezdőbe kerülhet, nem is érdemtelenül, hiszen a szakírók többsége a jelenleg futó angol bajnokság egyik legjobbjaként említik a kreatív angol irányítót.
– Gareth Southgate megerősítette Jordan Pickford pozícióját mondván, hogy jelenleg senki nem szállhat szembe az elsőszámú kapus posztért az Everton hálóőrével. Ma mégis Nick Pope kaphat bizalmat, hiszen a mérkőzés tétnélkülisége miatt, bátran kísérletezhet a hazaiak mestere.
– Természetesen Harry Kane is a keret részét képezi. Az angol támadó – amennyiben ma pályára lép – 50. alkalommal szerepelhet az angol válogatottban. Az eddigi 49 mérkőzésén 32 gólt szerzett, ennyi találkozóval a háta mögött csak Jimmy Greaves szerzett több, szám szerint 43 gólt.
– Legutóbbi mérkőzését a Nemzetek Ligájában játszották a Háromoroszlánosok, hazai pályán, a dán válogatott ellen. A végeredmény 0-1 lett, tehát a vendégek legyőzték a Wembley-ben az angolokat, igaz Southgate csapata a 31. perctől emberhátrányban játszott.

ÍRORSZÁG

– Az ír csapatnál 5 biztos hiányzóról lehet tudni, kérdéses állapotú játékos nincs a keretben.
– A Sheffield United védője Enda Stevens egy sérülés miatt, időközben visszamondta a válogatottban való szereplést erre a szünetre. Az utólag behívott játékos Stevens pótlására Nottingham Forest bekkje Cyrus Christie.
– Egy másik Sheffield United játékos David McGoldrick, a Pengék csatára október végén visszamondta a válogatottban való szereplést, így vele többet nem valószínű, hogy számolhatnak az írek. A 32 éves támadó 14 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, ezen alkalmakon pedig 1 gólt szerzett és 4 gólpasszt osztott ki.
– Írország elvesztette a Premier League csatárait, azaz Callum Robinsont és Aaron Connolly-t, a csütörtöki mérkőzés előestéjén. Az előbbi pozitív koranvírus tesztet produkált, utóbbi pedig megsérült. Mindkét játékos jelentős hiányzónak számít ír válogatott szintjén.
– Írország válogatottja a legutóbbi meccsét Finnország ellen játszotta, idegenben. A Nemzetek Ligája csoportmeccsen alulmaradtak az írek, ugyanis a finn csapat 1-0-re győzedelmeskedtek. Az ír csapat pedig 4 forduló után szinte biztosan kimondható, hogy nem jut feljebb a B divízióból az A-ba, sőt jelenleg inkábba kiesés elkerülésére kell koncentrálnia Stephen Kenny csapatának.

HASZNOS STATISZTIKÁK

ANGLIA

– Az angol válogatott jelenleg zsinórban 7 nyeretlen mérkőzéssel áll Írország ellen (5 döntetlen, 2 vereség), a Háromoroszlánosok csak Románia ellen van hasonlóan rossz nyeretlenségi szériájuk.
– Anglia a legutóbbi 12 hazai barátságos meccsén (8 döntetlen [~67%], 4 vereség [33%]) veretlen maradt. Legutóbb az angolok Roy Hodgson vezetése alatt, 2016 márciusában, a Wembleyben szenvedtek vereséget, Hollandia ellen (1-2).
– Anglia labdarúgócsapata másodszor szeretné elkerülni azt, hogy Gareth Southgat-el a padon zsinórban veszítsen el mérkőzéseket. A hazaiak mesterének regnálása óta (2016) ugyanis a Háromoroszlánosok csak 1 alkalommal veszítettek el egymást követően több mérkőzést.
– Nem játszott főszerepet a spori az utóbbi időben Anglia meccsein. A hazaiak az utóbbi 7 találkozójából 5 mérkőzésen (a mérkőzések ~71%-án) is előfordult, hogy a bíró kevesebb mint 5 lapot mutatott fel 90 perc alatt.
– A Háromoroszlánosok előző 7 meccséből 6 alkalommal (a mérkőzések ~85%-án) volt arra példa, hogy kevesebb mint 11 sarokrúgást harcolt ki a pályára lépő két csapat együttesen.

ÍRORSZÁG

– Utóbbi 6 mérkőzésén nyeretlen maradt az ír válogatott. Így még Stephen Kenny sem nyert meccset Írország szövetségikapitányaként, pedig már 5 alkalommal irányíthatta az íreket (3 döntetlen [60%] 2 vereség [40%]) – az egyetlen olyan menedzser, aki az első hat meccse közül egyiket sem nyerte meg Írország szakvezetőjeként, Mick McCarthy volt még 1996-ban.
– A vendégek az előző 6 mérkőzésükből 5 meccsen (a mérkőzések ~83%-án) is megesett, hogy 2,5 gól alatt termeltek a pályára lépő csapatok.
– Az utóbbi 8 mérkőzéséből 6 alkalommal (a meccsek 80%-án) elsőként kapott gólt az ír nemzeti csapat.
– Nem volt sok dolga a bírónak az utóbbi időben Írország meccsein. A hazaiak az utóbbi 7 találkozójából 5 mérkőzésen (a mérkőzések ~71%-án) is előfordult, hogy a bíró kevesebb mint 5 lapot mutatott fel 90 perc alatt.
– A vendég válogatott legutóbbi 5 meccséből 4 alkalommal (a mérkőzések ~85%-án) is előfordult, hogy a pályára lépő két csapat együttesen kevesebb mint 11 sarokrúgást harcolt ki.

MÉRKŐZÉS ELŐTTI NYILATKOZATOK

ANGLIA

– Gareth Southgate, Anglia válogatottjának a szövetségikapitánya: „Mindig nyitottnak kell lennünk a taktikai változások felé, és ezt a négy év alatt mindig igyekeztünk alkalmazni, különféle rendszereket játszottunk, amelyek szerintünk a lehető legjobban megfelelnek a játékosoknak. De előnyei is vannak, ha egy rendszerrel dolgozunk és felülvizsgáljuk, fejlesztjük, kidolgozzuk annak típusát.”

ÍRORSZÁG

– Stephen Kenny, Írország válogatottjának a szövetségikapitánya: „Nem érezném, hogy balszerencsések lennénk a sérülések terén. Valóbban jó pár hiányzónk, de remélhetőleg amint meglesz a vakcina a vírus nem fogja szűkíteni a keretünk… Aaron Connolly hiányzása leginkább azért frusztrál, mert a játékos csak 10 napra dőlt ki, tehát pont a válogatott szünet idejére.”

ÖSSZEGZÉS

Lentebb az elemzés írójának saját tapasztalatain alapuló véleményét olvashatod, amelyért felelősséget nem vállal!

A korábbi eredményeket, a statisztikákat és a két csapat helyzetét figyelembe véve, szoros meccsre számíthatunk, ahol várhatóan kevés gól születik majd, és nagy esély van arra is, hogy csak az egyik pályára lépő csapat szerez gólt.

Előző cikkEB – selejtező – döntő, Észak-Írország – Szlovákia, 2020.11.12 – 20:45
Következő cikkA nap legfontosabb hiányzói 2020.11.12